Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2012 23:11 - Жал и яд за пловдивския футбол
Автор: vidboy Категория: Спорт   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2012 23:17


 Гледам Милан - Барселона  в момента. Гледам и доста други мачове. Без да съм болен футболен фен съм достатъчно пристрастен към тази игра. Но... Тъпа държава, тъп град, тъп футбол! Кьорави ли са тези хора бе, м.... му, не виждат ли че по отношение на публиката Пловдив е истинската футболна столица на България! Гледахте ли Ботев - Лудогорец? А Локомотив Пд - ЦСКА? Последният го даваха по телевизията. А гледахте ли други футболни мачове като Левски - Миньор и ЦСКА - забравих с кого по миналата седмица. В моето село ходи повече публика в мачовете на окръжната група. А в Пловдив, въпреки съзнателното принизяване на всичко което може да се принизи в този град от страна на централната власт и въпреки типичните за всички българи самоунищожителни дейности, които тук са развити до немай къде, публиката е жадна за футбол и пълни стадионите. На Ботев - Лудогорец, на полуразрушения стадион присъстваха поне 15 000 зрители. Атмосферата беше невероятна, а кретените футболисти паднаха като зрели круши. Те явно толкова си могат като игрови способности, но пък нямаше никакъв живец, никаква борбеност, което вече е функция не само на футболни качества. Аз, ако бях футболист, бих умрял на терена за такава публика, а те... Нещастен Ботев! Уж чакахме след Митю селския нещо да се подобри, а то пак на зле вървят нещата. Определено от стоте години красота трябва да изводим вече повече от 15 години мъка. Да падаме или да не може да бием миниатюрни отборчета от населени места с по-малко хора, отколкото нашата публика на стадиона! Но в Пловдив нищо не се прави за развитието на футбола от страна на големия бизнес. Няма хора като Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев. А странно защо всички спонсори се хващат да изливат пари в кретенските столични тимове и най-вече ЦСКА и Левски, които имат повече фенове в нещастната провинция (горките заблудени хорица!), а в София стадионите им стоят празни. И така - от една страна, бездушният пловдивски футбол (в Локото нещата са по-добре, но пак твърде далеч от нивото, което трябва да има футболът в град като Пловдив), от друга великколепната отдадена и многобройна публика, която е цяла чудо, че още съществува.
Стягайте се футболни управници! Пловдивските тимове не заслужават мизерното ви отношение към тях. Действайте със замах и перспектива, залагайте на тукашни момчета, които знаят какво са Ботев и Локомотив Пд, а не на наемници, лапащи пачки. Вземете пример от Атлетик Билбао, който разпиля прескъпия и прехвален Манчестер Юнайтед. Ако видим, че правите така, ще имаме търпение, но не и неизчерпаемо. Защото не може Ботев да виси в Б група навръх 100 годишнината си! Градът е пълен с футболни специалисти, които могат с много по-малко средства да го изведат при "майсторите". Не ни трябват влашки моуриньовци и подобни други, които като дойдат в Пловдив и ще се изгубят.
Стягайте се и местни управленци! Не може все да му се пречи от ваша страна на този град. Ако има град, в който съществуват всички дадености да се създаде футболен живот на европейско и световно ниво, това е именно нашият! На стадион Пловдив нищо му няма. С не особено големи инвестиции той може да се превърне в национален и ще бъде пълен на мачовете на всички наши сборни гарнитури. Защото това е Пловдив!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vidboy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 247028
Постинги: 96
Коментари: 181
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031