Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2008 06:45 - Нужна е Национална стратегия за развитие на страната
Автор: osogoveca Категория: Политика   
Прочетен: 736 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2017 23:57


Нужна е Национална стратегия за развитие на страната

През есента на далечната 1989 година с помощта на САЩ и други демократични страни в България се срина тоталитаризма. Но вместо да тръгнем по пътя на демокрацията ,на закоността и реда , нашата страна пое по пътя на съсипията и разграбването . Началото бе сложено с ликвидиране на земеделието на страната от правителството на Филип Димитров. Вместо да се направи нещо за селския сектор ,за да се подобри състоянието му на практика беше сринат. Така нивите запустяха и бракониерите се обединяваха за горска сеч ,за да създадат дърводелската индустрия от мафиотски тип. По късно беше срината и икономиката на страната по един безпрецедентен начин , като облагодетелстваше определени "кръгове" , които чрез същата тази ликвидация направиха приватизация и станаха бизнесмени  с "висок морал и висок стандарт на живот". Цялата власт се оказа в ръцете на хора ,които и понятие си нямат от морал , от закон , още по-малко от нормални човешки взаймотношения. Като ги избирахме за депутати , не знаехме ли , че ги правим "богове". Само един е недосегаем и това е Бог. Но изглежда ,че си имахме политически елит , който защитаваше само личния си интерес , и правеха всичко само за лична изгода и проспиритет , лобираха за "сенчестия бизнес", законите бяха направени ,но с вратички , т.е. при прилагане му да послужи на "боса" да се измъкне от правосъдието. Самото правосъдие е за хората с пари , парите създават , парите затриват. Дръзки показни разстрели по улиците на страната шашкаха света. Нито един заловен убиец. В България се създадоха условия за изкривено съзнание при което виновния е невинен , а невинния става виновен и го отнася. То в политиката е така. Днес са тия , утре други , но за 20 -години схемата на властта остава непроменена. Ако се променят законите ,то няма да е заради Брюксел или заради нас , а заради някои уплашени "бизнесмени" ,които вече искат да защитят живота си и капиталите си . Да !?! Първо крадат , после използват Брюксел да ни налага санкции ,за несвършената работа. Дошло е време незакония капитал да бъде узаконен и да има железен ред.  А кой мислите го отнася ? Ами да , всички ние го отнасяме ...Вдигат ни тока , парното , водата и храните и билетчето за градския транспорт. Не защото има нарастване цените на горивата , а защото така им е по изгодно , да печелят , да трупат пари , да живеят на Вашия гръб.
На България е нужно Нова стратегия за прилагане на законите и , така , че всеки които е нарушил законите и се е облагодеталствал да си получи заслуженото и имуществото му да бъде конфискувано... Кой ли ще бъде този Комисар , този Прокурор... Да , но след като има закони , а те се нарушават от съдиите и прокуратурата , защо пък и те да не идат в затворите. Време е да се разширят затворите , и да отговарят на Нашите условия на живот ...
Дали живота ще си дойде на мястото , дали ще има стратегия за развитие на страната   зависи от Опозицията... но най-вече от обикновения човек.
След 10 години изгубени в безвремието написаното от мен е актуално и днес! Докога???




Гласувай:
1


Вълнообразно



1. cornflower - много точен текст
20.07.2008 07:32
за предястие на политици..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: osogoveca
Категория: Политика
Прочетен: 11019
Постинги: 2
Коментари: 5
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930