Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2017 14:42 - Злото
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2022 18:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

    Необходимото зло. Хем зло, хем необходимо.

    Нужно ни е. Търсим го. Не вярвате ли?

    Като начало търсим злото, за да му се противопоставим. Не можем дори да си представим как да отстояваме доброто, ако го няма злото като отправна точка. Отправна точка, чрез която да си покажем, че сме от другата страна. На себе си. Отстрани не е сигурно, че изглежда така.

    Търсим злото у другите, за да го изтъкнем и осъдим. И автоматично се превръщаме в съдници на злото у другите. Но това поставя ли ни от страната на доброто. Много е съмнително. И дали изобщо сме там съдейки другия.

    Търсим злото в телевизора. Търсим го, за да го клеймим. И като го клеймим какво показваме? Колко сме праведни или колко сме озлобени. Досещате ли се за отговора?

    Търсим злото, за да се оправдаваме с него. За да оправдаем неспособността и нежеланието да поемем отговорност за собствените си дела. Заради злото, което така удобно ни възпрепятства.

    И най-вече се нуждаем от злото, за да се показвме жертви. Горките ние!

    А то си има своите си правила. То не ходи там, където не го викат, не се явява, ако не го търсят, няма го, ако не го желаят, не се проявява, ако нямат необходимост от него.

    Религиите не са създадени за поповете. Те съществуват (за сега безуспешно) да ни посочват доброто. Бог е висшето добро. Само че сме стигнали дотам, че и в него търсим онова наше необходимо зло, като Го обвиняваме в несправедливост. С всеки въпрос „Защо?“ към Господа ние изразяваме нашето неверие в Неговата правда.

    Злото разрушава, а доброто създава. Всяко наше желание нещо да бъде премахнато, унищожено или развалено е проява на злото у нас.

    Е как, кажете ми, при толкова много необходимости, то няма да е във вихъра си? Мене, ако питате, злото е много добро. Идва винаги, когато го потърсим. Угоднически удовлетворява нашите потребности.

-          Имаме нужда от оправдание – идва.

-          Искаме да се покажем добри и невинни – явява се като репер.

-          Озлоблението ни се нуждае от обект за изява – ето го.

-          Правим се на борци за добро – естествено за сметка на злото.

Търсим го и то ни се открива.

    В разговорите помежду ни, преимуществено говорим за него. Какво, мислите, че се случва чрез словото ни за него? Просто е! - Зареждаме го с енергия. С нашата енергия. И то съществува чрез нея. Благодарение на усилията на всеки от нас. Посредством думите и мислите ни. С делата ни – също. И то ни се отблагодарява като ни дарява със себе си.

    Айде всеки да си отговори на въпроса колко време от времето си отделя да мисли за злото и колко за доброто. Колко време от времето си отделя да говори за злото и колко за доброто. Някой ще каже, че злото е повече, та затуй. Не е вярно, че е повече. Повече е само в съзнанието и в битността на този, който го търси. А който търси – намира. Търси го около себе си, търси го у другите, търси го в медиите...А що не се опитате да търсите доброто? Който търси – намира!

    Еми каквото е в съзнанието ни, това и ни дарява животът.

    Нали си давате сметка, че животът в който сме турени всички тук и сега, едни го живеят в очакване и с вяра в злото, а други – в очакване и с вяра в доброто. Има такива, дето вярват в доброто. И всеки получава това, в което вярва и което очаква. Защото отваряш вратата и сърцето си за своята си реалност. Тази, в чието съществуване вярваш.

    Това че няма добро и зло, а само лична позиция към заобикалящия ни свят е висша Божия мъдрост. Което затвърждава потребността от преосмисляне на личната ни позиция за това дали да тънем в тресавището на злото или да ходим по водата на доброто.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 679030
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031