Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2020 21:55 - Връщам се!
Автор: vidboy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.06.2020 07:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много неща ме задържаха от редовно блогърстване. Може би най-вече мързелът, но както и да е, смятам да се активизирам. За годините, откато спрях да бъда редовен, настъпиха много промени. Къде към по-добре, къде към по-зле. Междувременно избистрих мирогледа си. Класово-партийно, така да се каже, узрях. Не знам дали съм поумнял, по-скоро обратното. Но се радикализирах. Годините минават и усещам, че възможността за избор намалява пропорционално с приближаването до КРАЯ, който никой не знае кога ще настъпи. Може би е близо. По-близо, отколкото може да се очаква. Откакто изпратих баща си, много често мисля за такива неща. Но не това е важното в случая. Видбой е жив и тук! Сега, вече в петата декада от жизнения път, знам много по-добре какво да любя и мразя. Към какво съм равнодушен и от какво се възмущавам.
На първо място. Обичам ОТЕЧЕСТВОТО. България е най-хубавата страна и искам да направя всичко възможно в нея да останат и да се родят колкото се може повече българи. Емигрантите са егоисти! Не ме интересуват личните им подбуди! Аз за нищо на света няма да изоставя земята на дедите си. Какво прокопсаха тези мигранти в чужбина. При първата опасност се юрнаха насам. Да не можеш да отидеш на лекар и да не можеш да изкараш няколко седмици без доходи. Страхотно! 
Хора, обичайте България, българското. Не казвам, че трябва да се мрази чужбина и чуждото. Напротив. Но това чуждопоклонничество ще ни погуби старинния народ и култура. 
На второ място милея за родният си град - красивия Пловдив. За съжаление той отново попадна в ръцете на хора, които не могат да управляват ръчна количка и сега трябва да се учат в продължение на четири дълги години. Надявам се сега градът да не западне, както беше при некадърника Славчо, защото определено набра инерция и стана притегателен център за инвестиции и се оживи в последните години. Даже малко в повече. Юрнаха се разни диви селски субекти от цяла Южна, че и от Северна България. Но градът е затова, да прави селяните граждани. Те пък, като идват в него, го правят град. Ползата е взаимна, но културният сблъсък в началото за хората в заварено положение е сериозен.
На трето място мразя простотията, а заобикалящият ни свят всячески я толерира. Няма значение кой какво е чел, научил, направил, важното е да имаме материален стандарт. Простотията има ного лица. Парадирането на сексуалност, особено хомо такава. Телесните тунинги, обезкосмените мъжки тела, татуирани до безобразие, за женските да не говорим. Изобщо едно физическо и духовно изпедрастяване настъпва. Това е лошо и каквото мога ще направя да се противопоставя, или поне да изразя възмущение. Никому нищо не мога да наложа. Но мога да позвам силата на СЛОВОТО. 
Толкова за днес. Поне засега съм твърдо решен да пиша повече. Гледам, че този блог има над 176 хиляди посещения. Дори една десета от това да са хора, прочели нещо тук си заслужава труда. Прекарали са времето си по пълноценно, отколкото да слушат гръцко например. И това мразя МНОГО!



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vidboy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 246987
Постинги: 96
Коментари: 181
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031