Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 22:11 - Продължавам с глупостите.
Автор: vidboy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1693 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 29.11.2013 08:54


Ужасна година!  Не знам дали от числото 13, или нещо друго, но с нетърпение чакам да дойде следващата. Всъщност това какво пък ги интересува хората? Не съм писал от времето на февруарските протести. Оттогава мълча и гледам какво става. Ще кажа какво мисля, малка част от това, което ми е минало през главата за последните месеци. Определено ми стана ясно, че с палячовски протести нищо няма да се случи. Толкова компрометирани и дискредитирани са всички, че не могат да се намерят лидери, дори и идеи, около които да се обединят хората. Затова ще ни яха който свари и ще си го заслужава този тъп народ. Нали имаше избори, за кого гласуваха хората - за същите стари муцуни. Много отново не грасуваха и така дори още по-пряко подкрепиха статуквото.
Аз реших да гласувам за партията на протестиращите - какви бяха там - Янко, Дончо и прочие, поне като нови лица. Оказа се, че направо си хвърлих гласа, но все пак не беше всуе. Аз поне се опълчих срещу системата.
Сегашните протести също не ми харесват. В какво общество живеем, след като един протест да не може да спретнат хората без задни мисли и подозрения за провокатори? Очевидно в такива задкулисни действия някои хора са много вещи, както и в купуването на гласове. Всъщност кои са тези? Очевидно водещите партии.
Сега просто не знам... Не ща нито да ме управлява Бойко, нито Олигарски. Между двамата сякаш предпочитам вторият особено ако не беше онази тъпотия с Пеевски. Поне се обръща внимание на социални проблеми, макар че това, което се дава са трохи. Това предпочитание обаче (за да е ясно) е изборът на самоубиеца, който се колебае между алтернативите да се обеси или да се удави.
Единственото спасение от всички гадости са близките хора, работата и "Ботев", естествено. Нищо друго не си заслужава. Слагам капаците и ще гледам да не мисля в по-дългосрочна перспектива, че лошо ми става.
Отвсякъде мизерия и това е! В любимия ми роден град също не вървят нещата. Прогнозата ми, че след 10 години Панаирът ще е жилищен квартал, може да се сбъдне и в по-кратък срок. Моят любим герой, местният мазен олигарх, на когото му подариха най-престижната в международен план пловдивска институция, скоро ще я обяви за продан - уволнения, съкращения... Поне се отървахме вече от всичките му медии, може би единственото нещо по елемантарно от него самия. Обаче си седи човекът непоклатимо на високите партийни постове, нали си е купил съответните хора, от които зависи, и сега даже кмет ще се напъва да става. Интересно ще ми е дали ще бъде толкова глупав, да се кандидатира. Ами пък, ако не дай си Боже, го изберат. Не! Не мога повече... 
Сегашният кмет почна амбициозно преди две години, но сега му резнаха кранчето съпартийците на другаря Гергов и кой знае до следващите общински избори дали изобщо ГЕРБ ще съществува.
Все повече си мисля, че трябва да се действа радикално. Революция е нужна! Да се надяваме не безкръвна, но радикална промяна е необходима. Докато не се мисли за доброто на обществото и отделните индивиди, които го съставляват, така ще бъде. Капитализмът е най-удачната стопанска система при всичките й недостатъци, но властта на централно и местно ниво трябва да контролира и парира в зародиш всички опити на капитала да угнетява и потиска. Толкова ли е трудно? Защо например цялото законодателство е насочено в полза на съдебните изпълнители, банките и небанковите институции? Как може да се плащат лихви върху кредит неколкократно по-високи от самата изтеглена сума. Нима е невъзможно да се забрани общата сума на вноските да надхвърля определен максимален размер - да не отива над 200 процента, като за по-големите кредити  този процент да се намаля. Правилата трябва да са стриктни - не можеш ли да обслужваш кредит, да не ти се отпуска. Също така -  към задължителната застраховка живот да се добави и такава при безработица, естествено при строги правила...
Засега толкова.
Сипвам си нещо и сядам да гледам мача!
...Лудогорец победи! Едно от малкото неща в България, което се развива вазходящо. Браво!





Гласувай:
3



1. pvdaskalov - Е, появи се най-после!
16.02.2014 23:01
Бъди жив и здрав и... дерзай! Но не с констатации, а с поглед напред - какво трябва да стане. Доказал си, че го можеш...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vidboy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 247626
Постинги: 96
Коментари: 181
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930