Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2012 17:27 - Напред към София: Ботев! Ботев! Ботев!
Автор: vidboy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1143 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.05.2012 17:31


 Сърцето ми е жълто-черно! Дълги години тази любов тлееше под пепелищата на житейските несгоди, на разочарованието, натрупано от администрацията на брокерите и Митьо селския, на различни професионални и семейно-битови ангажименти... Но не се гаси туй, що не гасне! Децата ми пораснаха, работата ми е ОК, а Ботев е възроден!!! Забравих вече почти двудесетилетната горчилка, натупана в душата. Сега погледът ми е насочен към датата 30 май, деня сряда, часа 17. 00 и мястото стадион "Славия" в софийския квартал "Овча купел", където ще се проведе баражът за влизане в А група между Ботев Пловдив и Спортист Своге. След като изживяхме нашата ботевистка Голгота, идва часът на възкресението! Ботев е силен, Ботев е обединен, футболисти, администранция, фенове - сърцата на всички пулсират в един ритъм и дано, о Боже, Господи, дано направим и тази последна решителна стъпка. ОТ ЕДНА СТРАНА, СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ТАКА, но, от друга, се боя! Боя се, защото във футбола често се допускат нефутболни намеси. Баражът е насочен в работен ден и - още по-лошо - в работно време. Как може това да е случайно! Ако е така - показва пълното безхаберие на чиновниците от БФС по отношение на футболен град като Пловдив, за който мога убедено да твърдя дори, че е футболната столица на България. Ако не е - се вижда, че се търси начин отборът да бъде лишен от подкрепа. Вярно, че в подобно положение ще е и другия тим, но Своге е на една плюнка от София, пък и колко ли фенове има този отбор? Нямам нищо против тях и тимът им, разбира се, но както казва Антон Дончев "дошло е време разделно"! И се боя, че някой плужек-мижитурка от футболното ръководство се стреми да опорочи мача, което с продажна съдийска бигада и дуги тарикатлъци, които да изнервят момчетата от отбора, спокойно може да стане.
НО НИЕ СМЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ И ЛЮБОВТА НИ КЪМ ОТБОРА НЕ УМИРА, СЪЩО КАКТО НАШИЯТ ВЕЛИК ПАТРОН!!!! Дребнавата тъпотия на БФС няма да ни спре, ние обикаляхме села и паланки играехме с отбори, които после споед мен би трябвало да поставят паметни плочи по стадионите и трибуните си, понеже са били посетени от отбора и още по-важно от великите - винаги великите - което за съжаление не може да се каже за тима през последните двадесетина години от неговата вековна история - ФЕНОВЕ, та в София ли няма да идем!?
ТАКА ЧЕ - НАПРЕД!!! Няма нужда от много слова, любовта към любимия отбор преди всичко се усеща, тя не подлежи на описание с думи и текст, или поне аз нямам неободимите способности да го направя.
Дано! Дано! Дано! Дано да влезем в А група и да продължим възхоящия си път!Отборът го заслужава, привържениците го заслужават, Пловдив го заслужава, патронът ни го заслужава и България го заслужава! БФС и всички дуги, които пречите на пловдивския футбол, не го ли разбирате!? 







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vidboy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 248055
Постинги: 96
Коментари: 181
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930