Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 20:34 - Вече окончателно се убедих - България се управлява от идиоти!
Автор: vidboy Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1710 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И за съжаление това съвсем не е отскоро. Господ да му е на помощ на народа ни! След като от години се тръби за неблагоприятните демографски тенденции, след като дори журналистите (които в огромната си част според мен са малоумни) са прозрели сериозността на проблема и периодично правят репортажи за него (поне за хонорарчета, ако не за друго, защото те принципно са безсъвестни копелета!), чак сега се пристъпи към по-радикална пенсионна реформа. Разбира се хората скочиха. Защо пиша това сега? Ами защото ГЕРБ направиха постъпките към тази реформа по йезуитски начин - след изборите, а преди това бяха обещали друго. Иначе те си имат друг приоритет - строят магистрали. Преди тях Станишев се погрижи за доходите на пенсионерите - похвално, но бъдещето не принадлежи на тях - предприети бяха дребни и половинчати мерки за повишаване раждаемостта, което е по-добре от нищо, но... умряла работа. Царят си върна имотите. Иван Костов предприе унищожителна за държавата и икономиката приватизация. За кабинетите преди него, хаотичността, некадърността и неадекватността направо не ме се говори!
Защо бе, хора! Защо чак сега!? Ако бяхте започнали преди 20 години да вдигате пенсионната възраст с по един месец годишно,  преди 10 години с по два или преди пет години с по три, сега вече всичко щеше да е подредено. Всеки човек би скочил срещу година вдигане на пенсионната му възраст, но с два-три месеца... На всичкото отгоре, въпреки обърнатата демографска пирамида, упрувлявящите ми се струва, че не си мръдват пръста и не предприемат действия за откриване на работни места. Ако това положение не се промени, ще се стигне до нелепицата младите хора да стоят без работа, докато функционално, здравословно и умствено овехтели индивиди окупират работните си места почти до края на житейския си път. Каква е тази държава, която не се грижи за хората, които са нейното бъдеще, а изцежда техните майки и бащи? 



Гласувай:
2



1. tus2alas - -
02.12.2011 20:50
Това се питам и аз...Но не е само в България това неефективно управление. Иначе светът щеше да е излязъл вече от кризата.
В случая на България то са толкова години лоши решения, че стореното изглежда непосилно трудно за оправяне наистина...Не знам кой герой би се заел всъщност. Единственото, което ни е по силите, е всеки един да промени дори в малка степен своя живот, за да даде пример на останалите. Да се бунтува повече срещу нелепата несправедливост, да надига глас, да предложи по-добър начин, да вземе участие, да подкрепи някое добро движение, да помогне на близки хора и т.н. Прекалено много се говори, после обаче не се предприемат действия. Но пределно ясно е, че няма на кого да се чака. Чудесно би било, ако вместо човек да се вайка, използва това време за да размисли и определи с какво може да е полезен.
цитирай
2. анонимен - вече окончателно се убедих-
02.12.2011 20:56
тая държава е пълна с оплаквачи
цитирай
3. esen - а аз се убедих, че
02.12.2011 22:52
държавата отдавна я няма и сме оставени на хаоса. Жалко за Родината ни!
цитирай
4. vidboy - Ох, как обичам анонимни коментари...
02.12.2011 23:06
Има голяма разлика между оплакването и гневната критика. Аз от нищо не се оплаквам. Отдавна съм разбрал, че трябва да разчитам основно на себе си, но какво пречи справедливият ми гняв на анонимниците, които не виждам и не чувам, но усещам хлъзгавата им слузесто-лигава личностна безплътност, мисловна недостатъчност и идейна импотентност? Много лесно е да драснеш един-два реда жлъчен коментар, но я го направи в разгърнат, подреден, мотивиран и аргументиран вид!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vidboy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 247076
Постинги: 96
Коментари: 181
Гласове: 236
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031